Najnovije vesti

Continental Wind Serbia laureat nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“

Continental Wind Serbia dobitnik je ovogodišnjeg priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za poslovnu viziju za projekat izgradnje vetroparka u Kovinu. Ovu Odluku doneo je  stručni žiri, kojim predsedava prof. dr Radovan Pejanović, prorektor Univerziteta u Novom Sadu, a nagrada je uručena u Centru za kulturu Kovin.

Kompanija CWS u Srbiji posluje od 2009. godine i do danas je uložila oko 8 miliona evra u Srbiju u projekat vetroparka „Čibuk 1“. Prva faza projekta biće kapaciteta oko 150 MW i vrednosti 300 miliona evra. Isto tako, od ovog projekta se očekuje da će doneti budžetu Republike Srbije i opštinama na kojima se nalazi oko 260 miliona evra direktne dobiti tokom 25 godina radnog veka ovog energetskog objekta.

Kao deo svog projekta CWS je takođe ustanovila i sprovodi Program podrške društvenim inicijativama u mesnim zajednicama Mramorak, Dolovo i Vladimirovac. Ove godine podrška ovim projektima iznosi preko 20 hiljada eura, a sprovode ih brojna udruženja građana i organizacija sa zajedničkim ciljem, a to je  poboljšanje društvenih aktivnosti u ovim mestima. Projekti su iz oblasti kulture, obrazovanja, brige o starim licima, bezbednosti u saobraćaju, kulinarstvu, tradicionalne, zabavne i dečije manifestacije, kao i iz mnogih drugih oblasti. Više informacija o ovome možete naći na našoj stranici „dokumenta.“