Najnovije vesti

Continental Wind Serbia (CWS) podržao sedmi „Supernatural“ festival

Proslavu sedmog „Supernatural“ festivala kojim se obeležava međunarodni Dan planete zemlje, posetilo je 7000 građana, a podršku festivalu pružila je i kompanija Continental Wind Serbia. Kako je tema ovogodišnjeg festivala bila ekološka edukacija najmlađih, i kompanija CWS se uključila u akciju, pa je tako postavljen i prvi vetrogenerator za napajanje „Rosa zelene učionice“, u kojoj su mališani učili na koji način mogu da sačuvaju planetu Zemlju.

Mala vetroturbina koja se okretala na Adi Huji privlačila je pažnju najmlađih, ali i starijih posetilaca. Ovo je bila idealna prilika da se mališani i njihovi roditelji upoznaju sa vetrom kao obnovljivim izvorom energije, koji bi osim smanjenju zagađenja i očuvanju životne sredine doprineo i sticanju preko potrebne energetske nezavisnosti.

Nakon što je prethodnih godina „Supernatural“ festival održavan u Botaničkoj bašti i na Košutnjaku, već drugu godinu za redom održava se na Adi Huji, nekadašnjoj deponiji, koja na simboličan način predstavlja prirodno bogatstvo sa velikim potencijalom koje je čovek svojim nemarom i nebrigom narušio i zapostavio.